«

»

Apr 01

Sous Vide – Koteletter

Er i gang med at udvikle mine evner i at bruge Sous Vide i den daglig madlavning for at gøre det hele nemmere når der skal laves god mad i hverdagen ved at have “sous vide’et” kød og grøntsager på forhånd.

I går var det koteletter som var en tur igennem og resultatet var super godt. Kogte kartofler og grøntsager kan let forbedredes og opbevares i køleskab og fryser uden at mindste smag, konsistens og farve.

Se eventuelt Heston Blumethal og hans tur med at gøre maden bedre i en Engelsk ubåd (cirka 35 minutter inde i udsendelsen):

SE HER

Koteletternes tur igennem den 9 timer lange tilberedning, hvor den faktiske tid kun var cirka 10 min, resten var tiden i vandbadet ved 57 grader.

Klargøring i vakumposen med salt, peber og rosmarinolie:

2013-03-29 09.17.49

 

Efter godt 9 timer er temperaturen hele vejen igennem 57 grader og de er klar til at få stegeskorpe:

2013-03-29 18.44.04Og så en hurtig tur på en meget varm pande for at give stegskorpe for den gode smag:

2013-03-29 19.01.28

 

Dette gav mig de mest møre og smagsfulde koteletter jeg længe har fået da alt var mørt og intet var tørt.

Tanken er med dette at det laves klart og så i køleskabet eller fryseren for at lige skal vendes på panden og opvarmning af grøntsager. Dette vil gøre at maden kan laves på 10-20 minutter og dermed kunne ramme præcist det tidspunkt hvor vores barn sover og vi derfor kan spise sammen – og spise varm mad :-)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>